Onze vrijwilligers

Zonder vrijwilligers maakt de Museumhaven geen kans. In de scheepswerf vervelen we ons nooit! Onderhoud van de dieselmotoren, aanleg en onderhoud van electronica (de enige knieval naar de moderne tijd), onderhoud aan de schepen, zeilen, het conserveren, droogzetten, schuren, ontroesten en verven. Er is genoeg te doen. Wij hebben altijd behoefte aan suppoosten, timmerlieden, vaklui, wetenschappers of algemeen geïnteresseerden. Wil je ook meewerken in een klein, vakkundig team? Neem contact met ons op!
Vrijwilligers Museumhaven Zeeland

Wat doen onze vrijwilligers?

Bestuur & Administratie

Het bestuur maakt het beleid, ziet toe op de dagelijkse gang van zaken en onderhoudt contacten met sponsors en andere instanties.

Hout- & Metaalbewerkers

Onze restaurateurs herstellen en onderhouden oude houten schepen en scheepsmotoren. Authentieke details gaan niet verloren. Er wordt met precisie en aandacht gewerkt bij de Stads- en Commerciewerf.

Gastvrouwen & gastheren

Deze vrijwilligers toveren graag een glimlach op uw gezicht. Zij vertellen onze bezoekers over de museumcollectie, onze werkzaamheden en de geschiedenis van Zierikzee.

Collectiebeheer

De collectie van het museum wordt zorgvuldig bijgehouden en de gegevens en kennis gedocumenteerd. Zo zorgen wij dat al onze kennis wordt doorgegeven.

Bemanning

De bemanning vaart met de historische schepen van het museum tijdens evenementen. En ze begeleiden de dagelijkse rondvaarten in het hoogseizoen.

Schilders & Technici

Schilders en techneuten zorgen voor het onderhoud van de historische schepen en motoren van het museum.

Wil je vrijwilliger worden?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij de Museumhaven Zeeland? Vul dan dit contactformulier in. We nemen snel contact met je op!

Heb je geen tijd, maar wil je wel bijdragen?

Met een eenmalige of periodieke donatie steun je het initiatief van de Museumhaven Zeeland. Word een vriend van het museum!

A professional portfolio Divi layout for photographers & creative folks.
© 2016
Designed by ElegantThemes.com

Pottery Studio

Ut porttitor imperdiet hendrerit. Suspendisse pulvinar lacus nec sollicitudin finibus ligula quam.

Surface Design & Glaze

Difficulty: Intermediate
August 1 - September 15
Mondays @ 6-8pm

Op schoolreis naar de museumhaven

Zierikzee heeft een rijk maritiem verleden waar veel over te leren is. Er zijn veel leuke, leerzame activiteiten in het museum voor kinderen. Bestuur een schip, probeer oude scheepsbouwtechnieken en doe een speurtocht!

Scholen kunnen al voor hun bezoek aan de slag met het voorbereiden van de schoolreis. Met de Webquest opdrachten maken de kids uiteindelijk een ‘Museumhavenkrant’.

Pin It on Pinterest

Share This