De museumhaven
& de vloot

De Museumhaven Zeeland bestaat uit twee locaties. In de levendige Oude Haven in het centrum van de stad vind je de vloot.

Als de schepen van het museum niet varen, kun je ze bezoeken. Laat je rondleiden door onze ervaren gidsen. Je staat ongetwijfeld versteld van de technieken en het vernuft dat werd gebruikt bij het varen van deze oude schepen.

Naast het eigen bezit van het museum worden ligplaatsen soms verhuurd aan schepen die hier een tijdelijk plaatsje zoeken. Deze schepen passen altijd in het maritieme en historische karakter van de haven.

Onze schepen

In de scheepswerf werkt het team van vrijwilligers aan de restauratie van De Vabel. Dit is een prachtige houten boeier van 13 meter lang uit 1901, met een rijke historie. Benieuwd naar het verhaal achter enkele van onze schepen? Klik op de foto’s voor meer informatie.

De Vabel

De Geertrui

Vrouwe Adriana ARM17

Leendert-Abraham Polder

De Zuidvliet

Loodsjol Museumhaven Zeeland

Loodsjol

Steun de Museumhaven

Met een eenmalige of periodieke donatie steun je het initiatief van de Museumhaven Zeeland. Word een vriend van het museum!

A professional portfolio Divi layout for photographers & creative folks.
© 2016
Designed by ElegantThemes.com

Pottery Studio

Ut porttitor imperdiet hendrerit. Suspendisse pulvinar lacus nec sollicitudin finibus ligula quam.

Surface Design & Glaze

Difficulty: Intermediate
August 1 - September 15
Mondays @ 6-8pm

Op schoolreis naar de museumhaven

Zierikzee heeft een rijk maritiem verleden waar veel over te leren is. Er zijn veel leuke, leerzame activiteiten in het museum voor kinderen. Bestuur een schip, probeer oude scheepsbouwtechnieken en doe een speurtocht!

Scholen kunnen al voor hun bezoek aan de slag met het voorbereiden van de schoolreis. Met de Webquest opdrachten maken de kids uiteindelijk een ‘Museumhavenkrant’.

Pin It on Pinterest

Share This