Tentoonstelling

Schouwen-Duiveland Bevrijd!

6 april – 15 mei 2021

Vijf musea op Schouwen-Duiveland -waaronder de Museumhaven Zeeland- vertellen op aangrijpende en indringende wijze over het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, over de bevrijding van het eiland en wat er daarna gebeurt.

De tentoonstelling is een verlenging van de tentoonstelling van 2020. Vanaf zaterdag 22 mei tot maandag 31 mei 2021 zal een bevrijdingstentoonstelling van de vijf musea te zien zijn in de Nieuwe kerk te Zierikzee. Dit zal een combinatie zijn van de afzonderlijke tentoonstellingen van de vijf musea op Schouwen-Duiveland. Dit alles gaat alleen door als de coronamaatregelen dit toelaten.

Brouws Museum, Brusea, Burghse Schoole, Goemanszorg en de Museumhaven Zeeland hebben in 2019 met medewerking van het Gemeentearchief een reeks kleine tentoonstellingen georganiseerd onder de titel Het Laatste Oorlogsjaar. In 2021 wordt hier in een coproductie met het Gemeentearchief een vervolg aan gegeven met een grotere tentoonstelling: Schouwen-Duiveland Bevrijd! 

In alle musea wordt het thema behandeld op basis van wat er in die plaats/streek feitelijk is gebeurd. De tentoonstelling ‘Schouwen-Duiveland Bevrijd!’ bevat de volgende thema’s:

  • De Bevrijding
  • De Afrekening
  • De Terugkeer
  • Het Herstel
  • Uiteindelijk: Feest
A professional portfolio Divi layout for photographers & creative folks.
© 2016
Designed by ElegantThemes.com

Pottery Studio

Ut porttitor imperdiet hendrerit. Suspendisse pulvinar lacus nec sollicitudin finibus ligula quam.

Surface Design & Glaze

Difficulty: Intermediate
August 1 - September 15
Mondays @ 6-8pm

Op schoolreis naar de museumhaven

Zierikzee heeft een rijk maritiem verleden waar veel over te leren is. Er zijn veel leuke, leerzame activiteiten in het museum voor kinderen. Bestuur een schip, probeer oude scheepsbouwtechnieken en doe een speurtocht!

Scholen kunnen al voor hun bezoek aan de slag met het voorbereiden van de schoolreis. Met de Webquest opdrachten maken de kids uiteindelijk een ‘Museumhavenkrant’.

Pin It on Pinterest

Share This